Az Egészség Világnapja az óvodában

Óvodai életünk folyamán figyelmet fordítunk rá, hogy az egészséges életmód szokásait kialakítsuk, erősítsük a gyerekekben. A mozgás, a sok gyümölcs, zöldség, folyadék rendszeres fogyasztása, a levegőzés a mindennapjaink része.
A jeles naphoz kapcsolódva vidám emlékezetes programot szerveztünk a gyerekeknek. A csoportok a reggeli áhítat keretében beszélgettek, arról, hogy életünk, a testünk, egészségünk ajándék, amire kötelességünk vigyázni. Ezután a tornateremben gyülekezett az óvoda apraja-nagyja és Téringerné Ötvös Éva óvónő vezetésével játékos, zenés mozgás kezdődött. Fodor Virág kolléganő vidám, táncos lépésekkel tette még emlékezetesebbé az együttlétet. A délelőtt folyamán minden csoport közösen elkészítette és elfogyasztotta a saját gyümölcs és zöldség tálját, salátáját. A levegőzés során a megszokott játékok mellett, az edzettség és erőnlét erősítésére Járay Ninetta óvodapedagógus futó, fogójátékot szervezett.
Úgy gondoljuk, hogy, ennek a kicsit másként szervezett napnak az élménye erősíti a gyermekekben az egészséges életmódra való igény kialakulását.

 
Takácsné Keszei Emőke
óvodapedagógus
 
Kategória: