Családi kirándulás az óvodában

Óvodánkban már hagyomány, hogy a nevelési év utolsó, családokkal szervezett programunk a kirándulás. Évről évre olyan helyeket keresünk, ahol lehetőségünk van egy rövid, közös áhítatra, ahol mintegy hálaadásként köszönjük meg az egész évben kapott földi ajándékokat, a közösen eltöltött szép napokat.

Az idei évben Szany községet választottuk. Fontosnak tartjuk a néphagyomány értékeinek őrzését, és Rábaközben még felfedezhető mindez dalban, táncban, viseletben. A híres és elismert Bokréta néptánc együttes hazánk, és a világ kulturális rendezvényein, fesztiváljain hirdeti a Rábaköz népdal-, és néptánc kultúráját, amit számos díjjal ismertek el.

A hely szellemisége, a szép környezet, az ott élő emberek barátságos fogadtatása megihletett bennünket, hogy a falu határában található Szent Anna kápolnához szervezzük a közös programot. A helyi plébános Vincze Zoltánt kérte fel, hogy köszöntse az ott lévőket, aki néhány gondolatban készségesen elmondta a kápolna történetét, illetve egy rövid fohásszal indította a napunkat.
Családokat oltalmazó kegyes Szűzanya! Családok védőszentje Szent József!
Családok védőszentje Szent Anna! Családokat oltalmazó Szent Angyalok!
Ma hozzátok imádkozunk a családokért. Kérjük, segítsetek a családi szeretet megőrzésében!
Kérjük, segítsetek a családokban a béke megtartásában! Isten áldását kérve a családokra!
Amen.
A reggeli nap indításához közösen elmondtuk gyermekeinkkel a rövid imánkat, majd elkezdődhetett a színes programokkal tarkított nap. Viseletben öltözött lányok rábaközi táncokat mutattak be, majd kicsiket és nagyokat táncba csalogattak.

Az íjászkodás, lovas kocsizás, traktorozás a vidám, felszabadult gyermekek mellett a napsugarakat is előcsalogatta. A kápolna árnyékot adó fái alatt egy házias ebéd elfogyasztására is lehetőség volt, és azok, akik elmélkedni, elcsendesedni szerettek volna a kápolna helyet biztosított számukra.

Délután megfáradva, de kellemes élményekkel gazdagodva indultunk haza.

Bízunk benne, hogy ezt a családi kirándulást sok családunknak sikerült felejthetetlenné tenni.

Virágné Bertalan Éva
óvodavezető
 
Kategória: