Diáktársunk egykezes Rubik kocka bajnok lett

Szeretettel gratulálunk osztályunk, a 9.N büszkeségének, Veres Kristófnak, aki bajnoki címet szerzett december második hétvégéjén egy nemzetközi Rubik kocka bajnokságon a lengyelországi Katowicében. Kristóf a versenyen összesen 300 versenyzővel mérte össze tudását 12 kategóriában. Osztálytársunk kiemelkedő teljesítményt nyújtott egykezes Rubik kocka kirakásban, ugyanis 1. helyezettként zárta a versenyt. Elképesztő, hogy egy kézzel, 13.55 mp-es idővel ő lett ennek a kategóriának a legjobbja.
Kristóf a kezdetekről is mesélt nekünk. 10 évesen ismerkedett meg a Rubik kockával, akkori osztálytársaival együtt. Már az elejétől kezdve nagyon elszánt volt, és be akarta bizonyítani, hogy mire képes, milyen tehetséggel rendelkezik ezen a téren. A szülei az első pillanattól támogatták, így ez még nagyobb lendületet és motivációt adott neki a folytatáshoz. Az első versenyére 2015 májusában került sor Budapesten, ami ugyan még nem hozta meg számára a várva várt sikert, de nem hátrált meg. A mindennapjai során is nagyon sokat tanul, gyakorol és fejleszti tudását, napi 3-8 órán keresztül készül különböző kategóriákra. Következő célkitűzése szerint  Kristóf szeretne jutni az Európa-bajnokságára és ott dobogós helyezést elérni. A jövőbeli álma, hogy szponzorokra tegyen szert, akik támogatják versenyekre való utazásait, és segítik újabb Rubik kockákkal a felkészülését.

Kristóf a saját céljait és álmait követi. Motivált, és ennek nagyon szép eredményei vannak. Fantasztikus, hogy Magyarországon majdnem minden versenyszámban az első tízben van, a világranglistán pedig 75. helyezettként tartják nyilván. Osztálytársunkként számíthat ránk, és támogatjuk további sikerei elérésében.

Cserteg Alexandra
9.N osztály
 
Kategória: