A digitális munkarend első hete...

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!
Pár héttel ezelőtt minden diák arra vágyott. hogy használhassa telefonját az iskolában esetleg tanórán is. Valamint biztosan örült volna minden diák, ha nem kell annyira korán kelni, esetleg be sem kell jönni az iskolába. Ezek a gondolatok biztosan átértékelődtek az elmúlt hét folyamán. De most az a cél, hogy mindannyian egészségesek maradjunk!

Ennek érdekében a jelenlegi digitális oktatás minden résztvevője elszántan kezdett el dolgozni. Hangsúlyozom mindenki, mert nem csak a tanárok töltenek el órákat a számítógép előtt és látják el a diákokat tananyaggal és az azokhoz tartozó segédletekkel és információkkal, hanem a diákok is sokkal felelősségteljesebben gondolkoznak és tervezik meg a napi feladataikat. De jelen helyzetben van még egy, az eddigieknél sokkal hatékonyabb szereplője az oktatásnak, mégpedig a szülő. Kollégáim nevében is mondhatom, hogy köszönettel tartozunk a napi szintű alapos és lelkiismeretes munkáért, amellyel segítik gyermekük/gyermekeik munkáját.

Az első digitális munkahét nem telt el kellemetlenségek nélkül. Az első számú digitális kommunikációs csatorna, az e-kréta nem győzött ,meg minket a nagy túlterheltség melletti stabilitásáról, ezért a Google Classroom program lett az első számú kommunikációs csatorna, ahol hivatalosan is feltöltik a kollégáim a tananyagot vagy annak elérési módját. Ez nem azt jelenti, hogy a kollégák nem élhetnek más kommunikációs csatorna adta lehetőségekkel, de ez a hivatalos, ahol minden feladatnak meg kell jelennie. Ez azért fontos, mert követhetőnek kell lennie a feladatok kiosztásának. Így a tanulók egy állandóságot kapnak a feladatok kiosztását illetően.
Ezekben a nehéz napokban minden résztvevőnek együtt kell dolgoznia a közös cél elérése érdekében.

Kedves Diákjaink!
Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hiányoztok. Egy pedagógus munkája a tanulóval való személyes találkozás nélkül nagyon nehéz és nem is az igazi. De most az a legfontosabb, hogy vigyázzatok magatokra és családtagjaitok egészségére is!
Fontos, hogy maradjatok otthon!
Isten óvjon mindenkit!

Üdvözlettel:
Nagy Csaba
intézményvezető