Ifjúsági Mária-zarándoklat

Március 7-én (9-12. évfolyam) és 8-án (5-8. évfolyam) iskolánk gimnazista és felsős diákjai, valamint tanárai vettek részt a második alkalommal megrendezett Ifjúsági Mária-zarándoklaton.

A bazilikában a "könnyező Szűz Mária" oltár előtt fogadott minket Dr. Veres András megyés püspök atya és Bognár István székesegyházi plébános atya, aki röviden szólt a kegykép történetéről és megmutatta azt az ereklyeként őrzött kendőt, amellyel annak idején (1697. március 17.) felitatták a lecsorduló véres könnyeket.

A kegykép előtti közös imát követően gyalogosan az Egyetemi Sportcsarnokba vonultunk, csatlakozva az egyházmegye többi iskolájához. A szentmisére való felkészülést a soproni Szent Orsolya Gimnázium énekkara és zenész társaik segítették. A két nap alatt kb. 2500-an vehettek részt az eseményen.

A püspöki szentmise után a gimnazisták két tanúságtevő előadást láthattak, hallhattak - Berki Tamás zenésztársai segítségével mondta el megtérésének történetét, Zani, a fiatal brazil orvos, a Shalom Közösség Budapesten dolgozó misszionáriusa pedig képes beszámolóval mesélt magáról, hitéről, munkájáról. A felső tagozatosoknak Balázs Tamás atya a győri Szent Imre templom plébánosa és Pozsgai Ágnes hitoktató a Szűzanya szeretetéről tartott képekkel illusztrált előadást Szent II. János Pál pápa élettörténetének felelevenítésével.


Püspök atya áldásával lelkiekben gazdagodva fejeztük be a zarándoklatot.

foto: Simon Péter