Kedves prohászkás Szülők és Diákok, kedves Óvodások!

Február 7-én reggel ajándékokkal megrakott autókkal indultunk diákjaimmal szokásos farsangoló körútunkra, melynek első állomása idén is a győri kórház ápolási osztálya volt. Az idős és beteg embereket meghatotta  a gyermekek éneke és jókedve, mi pedig a nagy pelyhekben hulló hó láttán még nagyobb kedvvel énekeltük télkergető dalainkat. A tánc, a sok vers és ének – ha rövid időre is – feledtette velük a sok fájdalmat és a hétköznapok egyhangúságát. Hála a sok felajánlásnak,  gondosan elkészített finom süteményekkel is meg tudtuk kínálni a betegeket.

Második állomásunk Tét volt, ahová hatalmas hóesésben érkeztünk. Nagy volt ott is az öröm, amikor beléptünk a sok ajándékkal. Minden kis csomag gazdára lelt, a ruhákkal, játékokkal, használati cikkekkel, díszítő elemekkel, takarókkal és párnákkal is nagy örömöt szereztünk az otthon lakóinak. Hála érte a kedves Szülőknek! A műsorunk végén egy nagy közös éneklésre és „vonatozásra” is sor került, „fergeteges ez a bál
” jó hangulatban táncoltunk az otthon lakóival.

Látogatásunk utolsó állomása a kórház gyermekosztálya volt. Itt a kis betegek már jelmezbe öltözve vártak minket. Sokan először el sem akarták hinni, hogy a rengeteg könyv, édesség, társasjáték, jelmez, sütemény és plüss figura mind nekik érkezett. Hálásak voltunk a Gondviselésnek, hogy nem előzött meg bennünket a járvány, egy éve ugyanis hosszú heteken át vártuk, hogy a látogatási tilalmat végre feloldják, és ellátogathassunk a betegekhez. A diákok - név szerint Csonka Rozi, Fazekas Fanni, Karácsony Katrin, Sándor Emese, Tatai Lilla, Vida Zsófi, Vojta Lili és Völfinger Luca - csodálatos empátiával és szeretettel szólították meg a betegeket. Olyan közvetlenséggel és kedvesen, amit csak a szeretet csatornáján lehet megvalósítani. Jó érzés volt látni, hogy a gyerekek ismerik ezt a nyelvet. Köszönöm szívből jövő játékukat és munkájukat. A találkozás pedig kölcsönösen gazdagított mindenkit: azt is , aki adott, azt is aki kapott. Hisz ilyenkor a végén mindenki visz valamit a lelkében. Remélem, ad majd erőt és hitet a hétköznapokhoz is!

Még egyszer köszönöm minden jószívű adakozónak, hogy volt figyelme és készsége a szeretetre, s példájuk nyomán talán mások is megismerhetik és megérthetik, mennyire csodálatos dolog a szeretetszolgálat.
Legközelebb húsvét előtt jelentkezünk a szokásos fórumokon.

A közelgő böjti időre tartalmas időt és csendet kívánok minden kedves szülőnek és gyermeknek.

Horváth-Hutás Rita
tanárnő
Bál, bál, maszkabál!
Julcsi, Panka, Pista, Pál
karja, lába táncra áll:
Áll a bál, áll a bál,
áll a fényes maszkabál!