Kedves Szülők és Diákjaink!

A következőkben szeretnék néhány hasznos információt megosztani. A nyári szünidőben az iskola épülete zárva lesz, az óvoda pedig folyamatosan üzemel. A következő tanévet már érintik a várva várt felújítások, építkezések, ezért a gimnazista osztályaink a tanévet a Széchenyi István Egyetemtől kapott ideiglenes épületben kezdik meg. Itt minden feltételt biztosítunk a zavartalan tanuláshoz, tanításhoz. A költözést augusztus 1-20. között tervezzük, további információkat a honlapon és az E-kréta felületén olvashatnak.
 
Az óvoda ideiglenes helye az Ady Endre úti plébánián kerül kialakításra. Reményeink szerint szeptemberig elkészül az ideiglenes otthon. Az óvodai leállást a költözés idejére tervezzük (előre láthatólag augusztus vége), amelynek pontos időpontjáról későbbiekben tájékoztatjuk a szülőket.
 
Ügyintézésre a gimnázium épületében augusztus 5-én, 12-én és 19-én, 8 és 12 óra között lesz lehetőség, illetve augusztus 24-től az Igazgatóság és Titkárság már az általános iskola épületében lesz elérhető.
 
Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy 2020. július 1-vel az óvodai, iskolai közétkeztetést az eddigiektől más szolgáltató végzi. Az óvodai étkezést a Brenner János Hittudományi Főiskola konyhája biztosítja, az iskolai étkezést pedig az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont konyhája. Az ebédbefizetés és megrendelés és lemondás a szokásos módon, az E-menza felületén történik.
 
Kérjük Önöket, hogy 2020. augusztus 24-26. között rendeljék meg szeptember hónapra gyermekük étkezését. Új diákjaink először regisztráljanak a http://prohaszka-gyor.e-menza.hu oldalon, amelyhez a kódokat e-mailben fogjuk kiküldeni. A kedvezményesen étkezők kérjük, hogy töltsék ki a „Nyilatkozat kedvezményes étkezéshez” nyilatkozatot és küldjék vissza e-mailben, postai úton vagy személyesen adják le a gimnázium portáján 2020. augusztus 26-ig. Csak abban az esetben étkezhet kedvezményesen a gyermek, ha a megadott határidőig beérkezik iskolánkba a kitöltött nyilatkozat. Az étkezések megrendelésével azonnal elkészül az adott időszakra vonatkozó díjbekérő számla, kérjük a megadott határidőig rendezzék a befizetéséket is. A lemondásokat is ezen a rendszeren keresztül tehetik meg. Az ebéd megrendelésének és a következő napi ebéd lemondási határideje előző munkanap 9:00 óra. A lemondott étkezések ára a következő havi rendelésnél kerül jóváírásra.
 
Az E-menza használatáról bővebben az iskola honlapján olvashat. Ha bármi kérdése van az ebédrendeléssel, akkor az etkezes@prohaszka.gyor.hu e-mail címen, illetve a 96/510-380-as központi telefonszámon érdeklődhet.
 
A 2020-2021. tanév kezdésével kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk:
 
A tanítás szeptember 1-én, kedden 8 órakor kezdődik. A tanévnyitó Veni Sancte tervezett időpontja 2020. augusztus 31-én, hétfő 16 órakor lesz a Bazilikában. A tanulók 15:40-ig ünneplőben, osztályonként sorakozzanak fel a Bazilika előtt. A tanévnyitóval kapcsolatban kérem, folyamatosan kísérjék figyelemmel az iskolánk honlapját, mert a változtatás jogát fenntartjuk.
 
A tankönyvek átvételét az alábbi időpontokban szervezzük az általános iskola épületében:
augusztus 26-án 5-7. évfolyam,
augusztus 27-én 8-9. évfolyam,
augusztus 28-án 10-12. évfolyam.

Nagy Csaba
intézményvezető