Mikulás egykor és ma...

Kedves Szülők, Munkatársaim, Diákjaink! December 6-án nagy öröm érte a Bóbita Gyermekotthon kis lakóit és a győri kórház beteg gyermekeit. Prohászkás diákok - élükön a Mikulással - rengeteg csomagot, édességet juttattak el nekik, hála az Önök szeretetének és nagylelkűségének. Külön köszönöm azt a sok figyelmességet, mellyel a csomagokat összeállították. Úgy láttam, hogy nagyon jó helyre került valamennyi szeretetadomány.
A LURKÓ Alapítvány vezetője, Zajovicsné Vízer Betti a december 6. péntek reggeli osztálymisén személyesen is megköszönte a sok szeretetet.
Az alábbi galéria képei talán többet is mesélnek a Mikulás - napi látogatásról, mely alkalommal az iskola 12. H és N osztályos tanulói elevenítették fel a gyerekeknek Szent Miklós történetét.

Ezúton szeretném tájékoztatni a sütivásár kedves felajánlóit, hogy megtörtént a nyereményhúzás. A szerencsés nyertesek: Vass Gellért, Álmos, Emese és Lelle. Kedves szüleik egy éttermi vacsorameghívást kapnak ajándékba.

Lám, mennyire nem elcsépelt mondat, hogy adni jobb, mint kapni, s hogy mindeközben micsoda kincsek, örömök részeseivé váltunk mi is valamennyien...
Micsoda gazdag tartalmú is e szó: szeretet, ha megtöltjük mi magunk önzetlenséggel, alázattal, odafordulással?!

Az Advent elkövetkező idejére Hermann Hesse gondolataival kívánok tartalmas várakozást, megszentelt időt és boldog Karácsonyt Valamennyiüknek.

Horváth - Hutás Rita
tanárnő

Hermann Hesse: Szeretet

Szeretet... Mi is a szeretet? Érzelem...? De valóban érzelem? Ennél több... A szeretet nem érzelem, hanem cselekvés. A szeretet mindig a másik emberért létezik. Nem azért szereti a másik embert, mert "viszontszeretetet" vár. Örül a viszontszeretetnek, de nem azért szeret, hogy őt szeressék. A valódi szeretet nem vár a másik szeretetére, már akkor is szeret, amikor a másik ember még nem szeret, és azután is szeret, amikor a másik már nem szeret. Szeretni annyit jelent: adok, nem pedig kapok. Adom önmagamat, adom örömöm, bánatom, érdeklődésem, együttérzésem, barátságom, hálám, értelmem...
A szeretet lényege a másik-centrikus gondolkodás és cselekvés. A szeretet törődő és felelősségteljes. Figyel a másik ember kimondott és kimondatlan igényeire. Szükséges hozzá a másik ember tisztelete. Akit szeretek, annak tisztában vagyok egyéniségével. Őt szeretem, nem egy illúziót, egy képet, és nem azt, akinek szerintem lennie kellene. Ehhez pedig ismernem kell őt. Szent Ágoston mondta, nem lehet valakit szeretni, akit nem ismerek, és nem lehet megismerni valakit, akit nem szeretek. A szeretet lényege, hogy nem függ semmitől. A szeretet elfogadás. A szeretet elfogadja a másikat, ahogy a másik van. Nem akarja megváltoztatni. Megváltoztatni csak önmagunkat lehet. Lehetetlen mások szeretete önmagunk szeretete nélkül. Szeretni azt jelenti, fény és melegség vagyunk a másik számára. Minél inkább szeretünk és odaajándékozzuk magunkat, annál értékesebb lesz életünk.