Pityu papa farmján jártunk

Május első csütörtökén izgatottan érkeztek „Napraforgó” csoportosaink az óvodába. Kirándulni indultunk. Nagy István és családja hívott meg minket a város belsejében található „tanyájára”, ahol többféle háziállattal ismerkedhettünk meg. Ne szaladjuk ennyire előre. Reggel összecsomagoltuk a tízórait és a napsütéses időben kíváncsian vártuk, mikor gördül be a minket kirándulásra szállító omnibusz. Hamar odaértünk Szabadhegyre, ahol a gyerekek egy igazi paradicsomba csöppenhettek. A kapun beérve már megpillantottuk a lovakat, birkákat, „Sárikát” a tehenet. Az omnibuszról leszállva megnéztük kisovisunk, Berci veteményes kertjét. Élvezettel mesélt a kerti munkákról, bemutatta társainak a különböző növényeket. Bekukucskáltunk az istállókba, majd a tízóraizás után következett az önfeledt játék.
Pityu papa felnyergelte a pónit, s kobakkal a fejükön „lovagolhattak” óvodásaink. Berci kistraktorjában utazhattak, lekaszált fűvel etették „Sárikát” és élvezték a játszótér, homokozó adta lehetőségeket.

Sok-sok élménnyel gazdagabban, elfáradva térünk vissza az oviba.
Pedagógusszemmel fontosnak érezzük, hogy minél többféle módon ismertethessük meg gyermekeinkkel teremtett világunk szépségeit s természetes környezetében mutathassuk meg az állat- és növényvilágot.
Hálásan köszönjük vendéglátóinknak a szíves látást, a rengeteg felejthetetlen élményt.

Tompa Ferencné Márti néni
óvodapedagógus
 
Kategória: