Prohászka Jótékonysági Bál 2014.

Ebben az esztendőben február 15-én került sor a már hagyományos Prohászka Jótékonysági Bálra. Célkitűzésünk – miként az elmúlt években minden alkalommal - ezúttal is az volt, hogy az est során befolyt összeggel az óvodánkhoz és iskolánkhoz kötődő kisgyermekek és diákok szabadidős és kulturális lehetőségeit támogassuk.

Az idei évben a szervezők úgy határoztak, hogy az előző évek gyakorlatától eltérően ezúttal nem a gimnáziumunk aulájába, hanem külső helyszínre hirdetik meg a rendezvényt. Az örvendetesen nagyszámú résztvevő miatt – több, mint 160-an - végül a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Kar tornacsarnokában „leltünk otthonra”.
Az „Apukák focicsapatának” tagjai kitartó előkészítő és szervező munkájukkal nagyon sok segítséget nyújtottak ahhoz, hogy ezúttal is elegáns környezetben fogadhattuk az idei bálozókat. Az anyukák közül pedig többen saját kezük munkájával tették ellenállhatatlanná a süteményes asztalt.    
A protokollfeszengéstől mentes estét – az eddigi évekhez hasonlóan – ezúttal is remek hangulat jellemezte. Az igazgató úr köszöntőjét követően a nyitótáncnak tapsolhattunk, majd egy rövid kötetlen beszélgetés után asztalunkra kerültek a finomabbnál finomabb falatok, amelyet a Famulus Hotel munkatársai készítettek.
A vacsorát követően azután a zenekaré és a táncoló bálozóké lett a főszerep. A jó zene mellett sokszor úgy tűnt, hogy „kinőttük” a táncparkettet.  
Egy rövid időre akkor kellett félbeszakítani a táncot, amikor a számos értékes tombolát kisorsoltuk. Amikor azután a fődíj is gazdára talált, ismét benépesítettük a zenekar előtti teret, és szólt a zene kifáradásig…

Marek Péter, Jakab Gábor