ProhászkaLand farsang...

Az idei farsang volt az első gimis farsang a 9. N tanulói számára. Én már hallottam róla, hogy a műsor egyik fontos része az osztályok fellépése. Éppen ezért izgatottan vártuk, mi lesz az idei farsang témája. Minden évben a 11. évfolyam a szervező, és (szerintem) nagyon jó témát találtak ki. Minden osztálynak húznia kellett egy zenei stílust, egy tantárgyat és három (egymástól teljesen független) szót. Zenei stílus volt pl.: pop vagy mulatós zene. A mi osztályunk a rock and roll stílust húzta. Már hónapokkal a bál előtt próbálni kezdtünk: az osztályunk egyik fele a koreográfiát, a másik fele a dalszöveget próbálta kitalálni. Tény, hogy voltak veszekedések, de voltak jó pillanatok is, és ezeken a próbákon jobban összekovácsolódott a csapat. Külön köszönet az osztályfőnökünknek, Császári Ildikó tanárnőnek, aki - ugyan szerzett pár ősz hajszálat a próbák alatt - mindig nyugodtan kezelte ezeket az összezördüléseket.

Farsang napján minden osztály izgatottan érkezett meg az iskolába, ahol minden belépő karszalagot kapott. Az ünnepséget egy látványos táncbemutató után Czéh Szabolcs tanár úr nyitotta meg. Ezután következtek az osztályprodukciók. (A nyertes osztály a 9.N, azaz Mi!!!, a 2. a 7.H, 3. helyen végzett a 10., 4. lett a 9.H, és  5. a 8.H).  A műsor után volt még egy meglepetés, ahol a 11.-es fiúk az osztályfőnökükkel, Jakab Gábor tanár úrral együtt énekeltek. Ezután megnyílt a diszkó, és a büfé, ahol fincsi édességeket és üdítőket vásárolhattunk. Volt szépségverseny (ahol a jelölteket jól megizzasztották) és szkander verseny is.
10 órakor fejeződött be a bál. Miután a takarítással is végeztünk, mindannyian haza indultunk, nagyokat nevetve és sztorizgatva, hogy milyen jól éreztük magunkat.
Az alábbi képek talán visszaadnak valamit a nagyszerű hangulatból, melyet külön is köszönünk a 11. osztálynak.

Kiss Alice Rita 9.N

Gimnáziumi farsang 2014
Mint a szervező osztály tagja, nem tudok az idei farsangról elfogulatlanul írni, de talán ez nem is baj.
Iskolánkban a sok éves hagyományhoz híven mindig a 11. osztály feladata a farsang megszervezése. Idén mi vettük át a stafétabotot, és izgatottan láttunk neki. Célunk az volt, hogy jó hangulatot teremtsünk, a diákok és tanárok ehessenek-ihassanak, és nem szabad elfeledkeznünk a különféle versenyekről sem. Nos, talán mindenki nevében állíthatom, hogy a kitűzött célt sikerrel teljesítettük; csupa pozitív visszajelzés érkezett tanároktól, diákoktól egyaránt. Ezeket idézném most fel.

Az osztályok produkcióival kezdődött a farsang, ahol remek műsorokat látott a nagyérdemű. A színpadon megelevenedtek előttünk a görög-perzsa háború jelenetei, a kémia és az irodalom óra szépségei, na meg persze a „csókkirályt” üldöző lányok, akik kis híján Gyuri bácsit is bevonták a táncba. A zsűrinek valóban nehéz dolga volt, de végül győzött a retro és a 9. H.
Azt hiszem, büszkén mondhatom, hogy az est fénypontja osztályunk fiú tagjainak meglepetés produkciója volt, Jakab tanár úrral, és Bezdán Szimivel (zongora) közösen. A kórus kitett magáért, mindenki ünneplőbe (öltöny, nyakkendő) lépett a színpadra. A tanár úr egypár humoros mondattal bemutatta a kórust, aztán kezdődött a móka.   A dal címe találó: „A csúnya fiúknak is van szíve…” A mi „csúnya” fiúink jókedvvel daloltak, és a nagy sikerre, tapsra való tekintettel egyenként is meghajoltak.

És végül pár szót a büféről, ahol, mint szervezőknek, szerencsére sok dolgunk akadt, hisz az ízletes sütik és koktélok vonzották az éhes és szomjas embereket. Nem számolok most be a büfé kínálatáról, legyen elég annyi, hogy majdnem minden elfogyott. Nagy érdeklődést keltettek még a tornateremben, és aulában zajló programok. A jelöltek nagy megdöbbenésére a bálkirálynő és bálkirály státuszért keményen küzdeni kellett, méghozzá nem kis ügyességet igénylő feladatokkal. Nem is beszélve a szkander bajnokságról, ahol a résztvevők büszkélkedhettek izmaikkal.

Végül köszönetet mondanék a vendégfellépőknek, az El Paso és az Aforce-1 táncstúdióknak, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az est színvonalasan sikerüljön. Mi nagyon jól éreztük magunkat, reméljük Ti is!

Simon Orsolya 11.H

Kategória: