Természetjáró osztálykirándulás Bakonyjákón

9.H és a 10.N osztály közös tanévzáró portyája a Bakony szívében.
Osztályfőnökeink úgy határoztak, hogy a tanév végén egy közös túrát teszünk a Bakony szívében. Dicsértessék a Bakony! –ezt a felhívást olvastuk  az idegenvezetőinktől, Mayer Nándor úrtól és Németh Rita tanárnőtől kapott kis füzetben, s a kirándulás végére mi is megértettük, miért is kötődnek ehhez a vidékhez olyan szorosan az itt élő emberek.

Vezetőinktől rengeteg érdekes információt megtudtunk. Őszintén feltárták előttünk a múlt rendszer hibás döntéseit, de izgalmas volt a dinoszaurusz - lelőhely felfedezésének története  és a Bakony kőzeteiről tartott kis előadás is.  A kirándulást a helyi kisvasúttal tettük meg, s így a közben eleredő eső sem zavarta meg a programot. Mire a Forrás Vendégházhoz értünk, kisütött a nap. Itt megebédeltünk, majd Veszprémbe kirándultunk tovább, ahol osztályfőnökeink – kérésünkre –szabad programot engedélyeztek  számunkra. Jól esett sétálgatni az óvárosban, páran a veszprémi cukrászdák kínálatát is megvizsgálták közelebbről.


Kicsit elfáradva, de igen jó hangulatban utaztunk haza. Köszönjük osztályfőnökeinknek: Niederland Zsófia és Horváth-Hutás Rita tanárnőknek, hogy a tanév végén még elmehettünk közösen erre a lelket gazdagító túrára.
Az alábbi képek magukért beszélnek...

A 9.H és a 10.N osztály tanulói
 
Kategória: