Tudnivalók a digitális oktatás rendjéről

Tisztelt Iskolás Szülők! Kedves Diákjaink!
A mai nap reggelén egy rendkívüli értekezletet hívtam össze a digitális oktatás elrendelése miatt. Rendkívül sok ötlet hangzott el és tesztelések után folyamatosan bevezetésre kerülhetnek.

A mindennapi tanuláshoz az elsődleges kommunikációs csatorna az E-KRÉTA rendszer. Itt fognak a pedagógusok feladatokat, tanulni valókat, segédanyagokat küldeni. További kommunikációs csatorna az e-mail és a messenger csoportok. A szaktanárok a csoport lehetőségeit figyelembe véve határozhatnak meg olyan felületeket, programhasználatot, ami egyedi és segíti az oktatás színvonalának emelését. Minden kolléga az órarendnek megfelelően fog küldeni anyagokat és meghatározni feladatokat. Egyik diákunk sem fog több tanulnivalót kapni, mint ami egyébként is tervezve lett volna egy-egy tanórára, plusz a gyakorlások és a házi feladatok. Nagyon fontos, hogy a diákok tervezzék meg a napirendjüket. Óva intek minden tanulót, hogy halogassa a leckét, mert előbb-utóbb túl sok lesz a feladat számára. Folyamatos napi tanulásra van szükség, pont úgy, mintha iskolába járnának. A kollégáim ellenőrizni is fogják azt, hogy ki mennyire sajátította el a tanulnivalókat, beszámoltatások is lesznek, érdemjegyeket is kapnak a diákok. A készségtárgyak esetében sem lesz ez másképp, azokból is kapnak feladatokat a diákok.

Az E-KÉTA felületén a mai nap folyamán minden diák megkapja a tanárok e-mail címét és a konzultációs időpontját. A konzultációs időpontban minden szaktanár, tanító rendelkezésre áll, de egyéb időpontban is írhatnak e-mailt számukra.
Ez az új élethelyzet mindenkitől nagy odafigyelést igényel, így a szülőkre is nagyobb feladat hárul. A mindennapi ellenőrzésnek sokkal nagyobb a szerepe.
Azon tanulók számára, akik étkezést igényelnek, az Orsolyita Rend főzőkonyhája biztosítja az ételt, de csak és kizárólag az étel elvitelére van lehetőség.
Amennyiben szerdától igénylik az étkezést, azt legkésőbb kedd reggel 8 óráig jelezzék a titkárság e-mail címén (titkar@prohaszka.gyor.hu).
Az otthoni munkarend ideje alatt az iskolavezetés ügyeletet tart a gimnázium épületében 8-12 óráig. Viszont személyes ügyintézésre nincs lehetőség. Kérem ügyintézés céljából elsődlegesen használják a titkárság e-mail címét, vagy rendkívüli helyzetben a központi telefonszámot (06-96-510-380).
Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:
Nagy Csaba
intézményvezető